Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ


Φ...Αλήθεια πως θα μπορούσε να μείνει κανείς  μακριά από τον επερχόμενο πρωτοχρονιάτικο παροξυσμό που αναμένεται να καταλάβει όλους τους Prozakoμένους Αθηναίους;

Φ...Μια λύση είναι να πάρεις το αεροπλάνο και να φύγεις στο εξωτερικό σε κάποιον από τους πολυδιαφημισμένους τουριστικούς προορισμούς...

Φ...Όμως ποιός μου εγγυάται ότι πηγαίνοντας στο Λονδίνο και στο Παρίσι δεν θα ακούσω πιο πολλά ελληνικά από ότι στο Πτωχοχρονιάτικο Σύνταγμα που καταλαμβάνεται από όλους εκείνους που προκαλούν αναφυλαξία στο βελούδινο δέρμα του Καρατζοφρενή Κομμουνιστοφόνου με το Τσεκούρι...Μάκη Βορίδη;

Φ...Μάλλον πιο πιθανό είναι το πρώτο αφού τα τσάρτερς με τις απευθείας πτήσεις Κεφαλάρι-Χίθροου και Κολωνάκι-Ορλί έχουν ρεζερβαριστεί από το Δεκαπενταύγουστο, αμέσως μετά την επιστροφή των Χλιδόβλαχων από την Super Paradise!

Φ...Κατά συνέπεια όλα με οδηγούν στην επιλογή ενός εναλλακτικού μέρους το οποίο να είναι τόσο δημοφιλές για πρωτοχρονιάτικες διακοπές όσο η Δαμασκός στη Συρία και η Πλατεία Ταχίρ στο Κάϊρο...

Φ...Δεν χρειάστηκε να σπαζοκεφαλιάσω πολύ για βρω τον απόλυτο αντιτουριστικό προορισμό.Τον βρήκα αμέσως και δεν είναι άλλος από τα Ζωνιανά Ρεθύμνου!

Φ...Σερφάροντας στο χαοτικό διαδίκτυο ανακάλυψα ένα πολύ γαμάουα πακέτο τριών διανυκτερεύσεων στο εν λόγω χωριό με τα πιο σημαντικά του spots να είναι τα εξής:

Φ...Καταφθάνοντας οι επισκέπτες στο χωριό το καλωσόρισμα τους από τους ντόπιους συνοδεύεται από το πατροπαρόδοτο έθιμο των....Μπαφοθιών(...και όχι των Μπαλοθιών όπως γίνεται σε όλη την υπόλοιπη Μεγαλόνησσο)  

Φ...Οι Μπαφοθιές είναι το άναμα κάτι μεγάλων τσιγάρων που μοιάζουν με σωλήνες αποχετευτικού συστήματος και βγάζουν ένα πυκνό και μυρωδάτο καπνό που και μόνο να τον σνιφάρεις σε πιάνουν κάτι ζαλάδες όμοιες με αυτές που θα σε πιάσουν όταν θα δεις τον Αντωνάκη τον Σαμαρά στο τιμόνι της χώρας σου...

Φ...Στα καταλύματα που θα μείνουν οι επισκέπτες των Ζωνιανών τα γεύματα που θα σερβίρονται κατά την διάρκεια της παραμονής τους θα έχουν ως βάση  την Γαλοπούλα την "Γεμιστή"!

Φ...Αυτό το γεύμα είναι μια τοπική συνταγή του χωριού αφού η "γέμιση" της Γαλοπούλας δεν τρώγεται αλλά...καπνίζεται, καθότι η γέμιση δεν είναι τίποτα άλλο από Ζωνιανίτικο "χορταράκι" που βγάζει αφειδώς η μονίμως χαβιαρωμένη με καναβουρόσπορο γη του Ρεθύμνου!

Φ...Τέλος για όσους ανησυχούν για το αν το "ντεκόρ"  που θα συναντήσουν στα Ζωνιανά θα θυμίζει Πρωτοχρονιά, οι χωρικοί έχουν μεριμνήσει και για αυτό...

Φ...Αφού έχουν στολίσει όλα τα Χριστουγεννιάτικα Δενδρύλλια, που αποτελούν και τα μόνα δέντρα που ευδοκιμούν στο συγκεκριμένο χωριό, ενώ ακόμα και αν δεν χιονίσει είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι το καμπαναριό στην Παναγία την Μαστουρωμένη θα είναι κάτασπρο μιας και οι ντόπιοι έχουν προμηθευθεί ήδη τόνους από..."χιόνι της χαράς" το οποίο έχουν φέρει με κοντένειρ από τις.... Άνδεις της Λατινικής Αμερικής.

Φ...Άντε λοιπόν "καλοτάξιδοι" όσοι επιλέξουν τον ίδιο προορισμό με μένα και καλή Πρωτοχρονιά σε όσους μείνουν στην Καμινούπολη!

4 σχόλια:

  1. Ρε Φ, τι καπνίζεις και δεν μας δίνεις??????!!!!!!!!!!!!!!

    Πολύ καλό!!! :)))

    Καλή Χρονιά αγόρι!!! Άντε έλα και στα μέρη μας... έχουμε και πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο λέμε!!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γι'αυτό όλοι στην Αυλίδα φέτος...‰εγγύηση, εξωτικός προορισμός...και δωρεαν ξενάγηση στα γραφικά αλβανοβουνια του Δηλεσίου η την μαγευτική "INDIA TOWN" των Οινοφύτων.
    HAPPY NEW YEAR MATE!!!;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια φαρμακοχέρη. Το πιο αισιόδοξο κείμενο για το νέο έτος γιατί δείχνει τον δρόμο για την έξοδο από την κρίση. Από την μία στο εσωτερικό της χώρας θα πρέπει εμείς σαν Έλληνες να επιστρέψουμε στις ρίζες μας, στα απλά και τα παραδοσιακά, στα προϊόντα του τόπου μας! Από την άλλη στο εξωτερικό θα πρέπει συνεχώς να προβάλουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να προσελκύουμε ξένους τουρίστες αλλά και επενδυτές! Ελάτε πουσταράδες γαμώ την μάνα σας στην Ελλάδα! Και καλά θα περάσετε και θα τα κονομήσετε κιόλας. Και πάλι συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σου. Άντε γεια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή