Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΑΜ’ ΕΠΟΣ Α’ ΜΕΡΓΟΣ

 Φ…Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις αλλά και ο αντίκτυπος που προκάλεσαν οι δηλώσεις του  Γιώργου Μέργου για την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού…

Φ…Ήδη χιλιάδες Έλληνες νέοι συνωστίζονται έξω από τις πρεσβείες του Μπαγκλαντές, της Σομαλίας και της Ακτής Ελεφαντοστού για να εξασφαλίσουν την απαραίτητη βίζα αλλά και άδεια εργασίας προκειμένου να βρουν μια θέση στον εργασιακό παράδεισο αυτών των χωρών.

Φ…Χιλιάδες είναι και τα βιογραφικά που καταφθάνουν στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών από νέους με διδακτορικό στην Πυρηνική Φυσική και την Ρομποτική Νευροχειρουργική οι οποίοι ζητάνε να μεσολαβήσουν οι εθνοπατέρες για να τους προσλάβουν ως «καναρίνια» στα ορυχεία της Κίνας ή ως δοκιμαστές λυμάτων στα βυρσοδεψεία της Ινδίας.

Φ…Την ίδια στιγμή, γραφεία ευρέσεως εργασίας στο εξωτερικό μόνο για Έλληνες έχει ανοίξει η Χρυσή Αυγή η οποία διοχετεύει σε μεγάλες βιομηχανίες ένδυσης και υπόδησης του Πακιστάν όσους προστρέχουν στα γραφεία της.

Φ…Όμως, επειδή η προσφορά είναι πολύ μεγάλη έχει μπει όρος από τους Πακιστανούς εργοδότες να αποστέλλονται στην ασιατική χώρα όσων το δέρμα είναι σκουρόχρωμα για να μη χαλάει η ομοιομορφία των εργαζομένων και δημιουργούνται προστριβές.

Φ…Ωστόσο, από πολλούς ενδιαφερόμενους ο όρος αυτός θεωρήθηκε φωτογραφικός αφού βάσει αυτού ο πρώτος που έφυγε για δουλειά στο Πακιστάν ήταν ο αρχηγός του κόμματος.

Φ…Επίσης, η απόφαση του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας να ανοίξει τα σύνορα της χώρας για να μπουν οι λιμοκτονούντες Έλληνες έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αφού υποστηρίζουν ότι ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται πολλοί βαρυποινίτες από τις φυλακές που «άνοιξε» σκόπιμα η ελληνική κυβέρνηση για να ξεφορτωθεί το κόστος συντήρησής τους.

Φ…Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αλλεπάλληλα είναι τα διαβήματα που δέχονται οι πρεσβείες της Ελλάδος στην Νιγηρία και την Κένυα αφού οι Έλληνες που βρήκαν εργασιακό καταφύγιο σε αυτές δραστηριοποιούνται στο παραεμπόριο με αποτέλεσμα να δυναμιτίζουν την τοπική οικονομία.

ΦΤο Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι έχει ήδη καταγγελίες ότι Έλληνες υπαίθριοι μικροπωλητές έχουν γίνει στόχος πολλαπλών ρατσιστικών επιθέσεων από απλούς πολίτες όσο και από τη δημοτική αστυνομία του Λάγος και του Ναϊρόμπι.

1 σχόλιο: